Home
Activiteiten_rood
Bestuur_rood
 
Historie_rood
Lid_rood
Nieuws_rood
 
 
Pijl_rood
 
IMg_2279_1

 

Nova Film en Video
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Nieuws

NH'63 Rondreisjury nomineerd twee films bij Videoclub Aalsmeer (9 maart 2020)

De rondreisjury bestond uit Marion van Leeuwen (voorzitter), Jan Elseman en Ruud Besjes. Zij beoordeelde vier door leden ingezonden films. Genomineerd werden de speelfilm: De Inzet, een clubproductie. De film handelt over een weddenschap met een zeer ongebruikelijke inzet. Tweede genomineerde de film was: Herkenbare Werkelijkheid, een film van Gerard van Schie. Een chronologisch vertelde film over het leven van kunstschilder Edouard Manet. Of beide films op het geplande Regiofestival in Noord Holland vertoond gaan worden zal afhangen hoe het verloop van de Corona virus uitbraak uitpakt en de overheid de genomen maatregelen versoepeld.

Videoclub Aalsmeer wint eervolle prijs op Cinefleurfestival 2020

De clubproductie “De Inzet”, een speelfilm over een bizarre weddenschap, werd door de jury benoemd tot ”beste film van het festival.” De aanvankelijk goede stemming bij het diner ontspoort door een in spanning oplopende confrontatie tussen de gastheer en één van zijn gasten. De dochter des huizes kan deze escalatie nauwelijks aan.

De jury waardeerde in het scenario de intro over de jonge dochter waarin een mooie aanleiding is gevonden om de situatie van de gasten en van gastheer en-vrouw te schetsen. Via een monologue intérieur van een der tafelgenoten, die zelf op de achtergrond blijft  raakt de kijker bekend met de situatie. Hij beschrijft de ontwikkelingen aan tafel en ook zijn gevoelens bij de bizarre weddenschap.

De techniek in de film is prima in orde. De mise-en-scène is passend en het camerawerk is zeer goed in afwisseling van standpunten en kadrering en mooie close-ups. 
Acteurs zij medebepalend in het succes van een film. Zij doen het goed met prima spel van vooral dochter Simone – onthutst over haar lijdende rol in de weddenschap-, gespeeld door Doralice Covelli.  Job, de flamboyante vrijgezel in de rol van uitdager wordt goed neergezet door Gerard Voortallen.  Ron de Groen speelde zijn rol als gastheer Alex met verve.

Een onderhoudende film met een goed verhaal als basis met goed opgebouwde spanning tot aan het einde.

De jury bostond uit Rob van de Pieterman (voorzitter), Paulien van den Tempel en Cor van der Plaat.

Première speelfilm “De Inzet”
Eindelijk was het zover. Na maanden van brainstormen, scenarioschrijven, overleggen, keuzes maken, acteurs werven, spelregisseur vragen, visagie, locatie, script lezen, oefenen, klap, draaien en monteren konden de uitnodigingen de deur uit. 18 november PREMIERE!

Al deze inspiratie en drukte kwamen voort uit de door NH’63 verstrekte opdracht om een film te maken met als thema: Vals Spel. Het liefst een speelfilm, maar als dat te hoog gegrepen was, dan maar een ander genre. Het thema vals spel gaf voldoende mogelijkheden om op een clubavond met elkaar ideeën uit te wisselen om tot een goed verhaal te komen.
Gerard Voortallen kwam uiteindelijk met het idee om een kort verhaal van Roald Dahl als basis te nemen en dat te gaan bewerken voor een film. Gerard van Schie ging aan de slag en schreef een scenario, daarbij gebruik makend van goede tips uit het handboek scenarioschrijven van Joost Schrickx. Ondertussen werd binnen een samengestelde werkgroep voorbereidingen getroffen om een goede planning te maken. Acteurs en spelregisseur uit de toneelwereld werden benaderd om aan dit project mee te werken.

Vervolgens werden locaties bekeken, sponsoren gezocht enz. Kortom, na drie inspannende opbouw- en draaidagen werd de film opgenomen waarna Annie Akerboom met de eindmontage kon beginnen.
Om een dergelijke film te maken moet je als amateur van alle markten thuis zijn. Waar professionals alle disciplines op hoog niveau kunnen inzetten, het mag dan ook wel wat kosten, doen amateur filmers dat met bescheiden middelen. En hoe leuk is dat.

Ja, en toen kon voorzitter Gerard van Schie op maandag 18 november de ruim 55 genodigden van harte welkom heten in Buurthuis Hornmeer waar een deel van de zaal was omgezet in een kleine filmzaal met een groot scherm.En zoals gebruikelijk, kwamen alle gasten binnen over de rode loper om in de sfeer te komen. Na vertoning van de film werden alle acteurs in het zonnetje gezet en wist Gerard hen nog te verleiden iets te vertellen hoe zij dit filmproject hadden ervaren.

Na de pauze werd de door Susan Griekspoor vervaardigde “Making of” vertoond. Erg leuk om na afloop te zien hoe iedereen op zijn/haar enthousiaste wijze heeft bijgedragen om deze filmproductie tot een succes te maken. De première was geslaagd.
Op naar de Stoomhal om daar de film te vertonen voor het Noord Hollandse publiek en de jury.